Introductie Q’ero sjamanen.   de_pacos

De Q'ero indianen zijn directe afstammelingen van de Inca’s. In de 16e eeuw vond de inquisitie van de Spaanse overheersers plaats waarna, naar men dacht, de volledige Incabevolking was uitgeroeid.
Echter, kleine groepen Inca’s wisten te vluchten naar het oerwoud en het hoge onherbergzame gebied in de Andes. Ver van de bewoonde wereld op een hoogte van 4500 tot 5000 mtr wisten zij in het Andesgebergte te overleven.
Vijftig jaar geleden zijn ze schoorvoetend incognito naar beneden gekomen, in de veronderstelling dat de spanjaarden nog steeds de scepter zwaaiden. Niemand wist van hun bestaan. Tot zij zich, ongeveer 15 jaar geleden, veilig genoeg voelden en zich bekend maakten.

De Q’ero gemeenschap leeft tot op de dag van vandaag nog steeds in hetzelfde gebied. Inmiddels zijn ze zo vertrouwd geraakt met de ‘buitenwereld’ dat de sjamanen naar Europa vliegen om hun gedachtegoed te delen en te verspreiden.
Doordat de Q’ero gemeenschap zolang afgescheiden van de bewoonde wereld heeft geleefd zijn hun kennis, wijsheid en vaardigheden, voortgekomen uit de eeuwenoude Inca-traditie, zuiver en onvermengd gebleven.

De O’ero sjamanen, Paco’s (zoals zij zichzelf noemen)komen 2 keer per jaar naar Nederland; in het voor- en najaar. Zij verspreiden hun zuivere gedachtegoed in Europa  door middel van healingen, inwijdingen en workshops. Zij doen ditdoor mondelinge overdracht. De Paco’s spreken uitsluitend hun eigen taal, het Quechua daarom reist hun tolk Dennis altijd met hen mee. Dennis is van Peruaanse afkomst en spreekt goed Engels. Bovendien heeft hij 2 jaar in Wageningen gestudeerd.In april 2011 starten zij met een sjamanenschool in Kerkdriel www.incasjamanisme.nl