terug naar activiteiten

Midwinterviering

Terugkeer van het licht

Het liefst zouden we net als beren, egels en andere dieren een winterslaap willen houden. Lekker diep weggekropen onder een warm dekbed en pas te voorschijn komen als de krokussen hun kopjes boven de grond uitsteken. Deze donkere dagen geven ons de gelegenheid om licht te laten schijnen op alle donkere plekken diep in ons.
Het is de kortste dag en de langste nacht. Het is de overgang van donker naar licht. Van koud naar warm, van winter naar zomer.
De midwinterviering wordt gekenmerkt door op ceremoniële wijze gezamenlijk een despacho te maken waarbij het Oude wordt losgelaten en de zaden voor het Nieuwe Jaar worden geplant.

Despacho

Een despacho is een offerande aan moeder Aarde, de spirits, engelen en lichtwezens. Een despacho wordt gemaakt; voor transformatie, als uiting van dankbaarheid, voor wensen en gebedjes, en verering.
In deze despacho ceremonie eren we alles waar wij het afgelopen jaar de moed voor hebben gehad om in het licht te plaatsen en tonen we onze dankbaarheid voor alle lessen die wij het afgelopen jaar hebben geleerd. We laten los wat dient te sterven en omarmen het nieuwe.
Op een blad papier wordt met natuurlijke ingrediënten een kleurrijke mandala gemaakt.
Een ieder krijgt 3 kintu’s, deze vertegenwoordigen de 3 basale krachten;
In Wijsheid (yachay) en Liefde (munay) de juiste Aktie (llankay).
In deze kintu’s brengen we dat wat we los willen laten en onze wensen hoe we de wereld willen zien en ons leven willen inrichten; Dreaming the World into being.
Als de despacho klaar is wordt het energieveld gereinigd, zodat de energie ook in ons luminus body volop kan stromen.

Vuur

Daarna wordt de despacho verbrand. Op het moment dat de despacho wordt verbrand worden al onze wensen en gebeden aan de spirits verzonden en wat getransformeerd moet worden wordt getransformeerd.

Kosten: € 7,50
Opgave: via info@centrumpachamama.nl of sjamanismefriesland@hotmail.com